Yritysidea

VSS Biopower sai alkunsa, kun yhtiön perustajat ja pääomistajat Jari Sillanpää, Jouni Virtanen ja Rami Sillanpää alkoivat etsiä uusia käyttötapoja ruokaketjun sivutuotteille ja vajaasti hyödynnetyille biopohjaisille jakeille. Alkuidea kasvoi ja jalostui ratkaisuksi, joka johti Suomen ensimmäisen monituotebiojalostamon toteuttamiseen. Yhtiön perustajilta löytyy monipuolista osaamista erityisesti elintarviketeollisuudesta.

Arvot

Yhtiömme toiminta on ekologisesti kestävää, kiertotaloutta tukevaa ja vastuullista. Kiertotaloutta tehostamalla voidaan vähentää monin eri tavoin ympäristökuormitusta ja samalla synnyttää tervettä liiketoimintaa.

”VSS Biopower edistää biokiertotalouden kehittymistä vakavasti otettavaksi teollisuudenalaksi ja luo samalla alueellista hyvinvointia, työpaikkoja sekä kumppaniyrityksille menestymismahdollisuuksia.”

Visio

Yrityksemme ydintoiminta-alueen erinomainen raaka-ainepotentiaali mahdollistaa kaasuntuotantomme nostamisen moninkertaiseksi tulevaisuudessa.

Kärkihanke

TEM myönsi vuonna 2017 VSS Biopowerille noin 3 miljoonan euron investointituen ja nimesi hankkeen yhdeksi Suomen energiateknologian kärkihankkeeksi.