VSS Biopower ja Biolan yhteistyöhön

VSS Biopower aloittaa kehitysyhteistyön Biolanin kanssa. Biolan konsultoi VSS Biopoweria muun muassa viranomaisvaatimukset täyttävän omavalvontajärjestelmän luomisessa. VSS Biopower puolestaan toimittaa Biolanille sen biojalostamolta prosessin loppupäässä syntyviä ravinteikkaita ja turvallisia kuiva-aineita sekä lietteitä. Niitä voidaan hyödyntää lannoituksessa ja maanparannuksessa. Tuotepuolen yhteistoiminta käynnistyy vuoden 2019 alkupuolella, kun VSS   Biopowerin biojalostamo on aloittanut toimintansa. Biolanilla on tuotantolaitos Eurassa, joten se on logistisesti sopivalla etäisyydellä Säkylän biojalostamosta.

Osaava yrityskumppani

Biolanilla on vahvaa osaamista ravinteiden ja erilaisten sivuvirtojen kierrätyksestä, lannoitelainsäädännön piiriin kuuluvasta tuotantotoiminnasta sekä viranomaisyhteistyöstä muun muassa elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kanssa.

− Biolanin pitkäaikainen kokemus kierrätysravinteiden raaka-aineiden hankinnassa ja maanparannustuotteiden hyötykäytössä vahvistaa VSS Biopowerin nykyistä toimintaa ja antaa vahvaa tukea tuleville kasvusuunnitelmillemme, toimitusjohtaja Jouni Virtanen VSS Biopowerilta toteaa. Biolanille tulee 5 prosentin omistusosuus VSS Biopowerista. Osana yhteistyötä Biolan osallistuu myös VSS Biopowerin hallitustyöskentelyyn.

Lisätiedot:
Jouni Virtanen, toimitusjohtaja
+358 40 631 0996
jouni.virtanen@www.vssbiopower.fi