Vahva usko biokaasuun ja -dieseliin

VSS Biopowerin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi ja toimitusjohtaja Jari Sillanpää esittelivät 23.8. sijoittajaryhmälle loppusuoralla olevaa biojalostamoprojektia.
− Olemme nyt hyvin lähellä lopullista tavoitetta. Usko biokaasun ja -dieselin tuotantoon on koko ajan vain vahvistunut, Kariniemi viittaa muun muassa valtiovallalta ja markkinoilta tuleviin vahvoihin signaaleihin.
Kariniemi muistuttaa, että Säkylän jalostamo on raaka-aineen saannin, elintarviketeollisuuden ja maataloustuotannon keskiössä.
− Suhteellisesti pienemmillä lisäinvestoinneilla biojalostamon tuotanto on mahdollista moninkertaistaa.
Biolan-ryhmä on biojalostamoyhtiön suurin yksittäinen omistaja. Yhtiöillä on yhteistyötä myös tuotepuolella.

Puoli vuotta takana

Biokaasun valmistus Säkylän laitoksella aloitettiin helmikuussa.
− Laitoksen kaikki teknologia on testattua ja se toimii hyvin. Kaasuntuotanto on jopa ylittänyt odotukset, Jari Sillanpää toteaa jalostamon kuuden kuukauden käyttökokemuksen perusteella.
Laitos on pitkälti automatisoitu.
− Mikäli laitteistoon tulisi vika, mobiilihälytysjärjestelmä antaisi siitä heti tiedon.

Jakeluasema lähtökuopissa

Kaasuauton omistajilta tai kaasuauton ostoa harkitsevilta on tullut paljon tiedusteluja, milloin Länsi-Säkylän yritysalueella sijaitseva laitos aloittaa liikennekaasun jakelun.
− Esimerkiksi kompressoriaseman perustukset on tehty. Kompressori koeajetaan lähiaikoina tehtaalla ja sen jälkeen se on valmis toimitettavaksi Säkylään.
Jakeluasema ja maksupääte ovat tulossa lokakuussa
− Rakentamisen aloittaminen vaatii kuitenkin vielä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksynnän. Aloitamme jakeluaseman tekemisen heti, kun Tukes on saanut asian käsiteltyä, Sillanpää kertoo.
Asemalle ei tule omaa tankkauskorttia vaan siellä kelpaavat kaikki maksukortit.

Biodieselpuoli edistyy

Biodieselin valmistuslaitteisto saapuu Säkylään loka−marraskuussa. Sen tuotantoon liittyviä analyysejä tehdään jo nyt.